середа, 01 вересня 2021 23:34

Україна і США підписали заяву про стратегічне партнерство: подробиці

Україна і США підписали заяву про стратегічне партнерство: подробиці
Україна і США підписали спільну заяву. Фото: Reuters

Україна і Сполучені Штати Америки опублікували спільну заяву, що стосується стратегічного партнерства.

Київ і Вашингтон активізують Комісію стратегічного партнерства, яку переорієнтують і забезпечать коштами "для подолання викликів XXI століття", повідомляють на сайті президента.

Країни єдині в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України з урахуванням агресії РФ. США і Україна закликали Росію виконати свої зобов'язання і припинити обстріли на Донбасі.

Для ефективнішої боротьби з російською агресією в пакет допомоги США Україні обсягом $60 млн увійдуть бронебійні системи Javelin та інше летальне й нелетальне обладнання.

США підтримують право України вибирати зовнішньополітичний курс, зокрема прагнення вступити до НАТО.

Україна і США вважають "Північний потік-2" загрозою для європейської енергетичної безпеки.

Голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буде обрано негайно. США заявили, що підтримують план з реформування СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почалася зустріч Зеленського й Байдена

США оголосили, що виділять Україні додаткові $12,8 млн на боротьбу з пандемією коронавірусу. На підтримку програм, пов'язаних з демократією і правами людини в Україні, цього року виділять $463 млн.

Зараз ви читаєте новину «Україна і США підписали заяву про стратегічне партнерство: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі