середа, 15 травня 2024 17:43

Зеленський відреагував на замах на прем'єра Словаччини

Зеленський відреагував на замах на прем'єра Словаччини
Україна рішуче засуджує цей акт насильства проти глави уряду Словаччини, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення про замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Україна рішуче засуджує цей акт насильства проти глави уряду Словаччини, заявив Зеленський.

"Напад на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо жахливий. Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства проти глави уряду нашої сусідньої держави-партнера", - сказав президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина підтримує вступ України до ЄС - Фіцо

"Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі та у жодній сфері. Щиро сподіваємося на швидке одужання Роберта Фіцо і висловлюємо нашу солідарність з народом Словаччини", - заявив Зеленський.

15 травня у Словаччині в Гандлові стріляли у Роберта Фіцо під час виїзного засідання уряду. Нападника затримали. Стрільцем виявився 71-річний уродженць словацького міста Левице, повідомили ЗМІ.

Прем'єр-міністр Словаччини отримав кілька вогнепальних поранень.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на замах на прем'єра Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі