середа, 10 серпня 2022 01:21

Спецтема: Війна Росії проти України

США допоможуть розміновувати Україну: вже виділили додаткові кошти

США допоможуть розміновувати Україну: вже виділили додаткові кошти
США допоможуть в розмінуванні України. Фото: Кореспондент

США виділили $89 млн на розмінування України.

Кошти підуть на фінансування 100 груп саперів, які працюватимуть "у районах, де є найбільша кількість забруднення" протягом наступного року. Також їх забезпечать необхідним обладнанням, під час брифінгу повідомив представник Держдепу, повідомляє CNN.

Де відбуватимуться навчання не уточнили.

"Це буде територія, яка максимально полегшить українським державним службовцям і саперам проходження навчання якомога ефективніше та повернення туди, де вони були", – повідомив представник Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація дуже важка" – Зеленський звернувся до українців

За оцінками США, 160 тисяч квадратних кілометрів території України – тобто приблизно чверть – "можуть бути забруднені протипіхотними мінами та боєприпасами, що не розірвалися". Але точні масштаби визначити важко, оскільки війна триває.

"Ми знаємо, що Росія використовує купу різних типів касетних боєприпасів… Це жахливе використання саморобних вибухових пристроїв російськими військами нагадує тактику ІДІЛ у Сирії", – зазначив посадовець.

Він заявив, що розмінування України буде проходити упродовж десятиліть.

Росія використовує протипіхотні "міни-метелики" для захисту й стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі.

Вони можуть завдати значних втрат як військовим, так і місцевому цивільному населенню, повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «США допоможуть розміновувати Україну: вже виділили додаткові кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі