четвер, 30 квітня 2020 17:41

Справа про корупцію в оборонці. НАБУ повідомило нові подробиці

Справа про корупцію в оборонці. НАБУ повідомило нові подробиці
Розслідування журналістів про корупцію в оборонці за попередньої влади викликало великий резонанс

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру чотирьом особам, пов'язаним із компанією "Оптимумспецдеталь", яка фігурувала в журналістському розслідуванні про так звані схеми Гладковського.

Ідеться про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі та легалізацію коштів від вказаного злочину, повідомляють у НАБУ.

За даними Bihus.Info, підозри повідомили Віталію Жукову, Андрію Рогозі, директору компанії, а також людині, яка фактично вела її бухгалтерію.

Слідство встановило, що через дії "Оптимумспецдеталі" держава недорахувалася понад 49 млн грн.

Фактичні керівники цієї компанії разом з іншими суб'єктами господарювання у 2015-17 роках налагодили схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам державного концерну "Укроборонпром" з ухиленням від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ став на захист НАБУ

Загалом внаслідок такої діяльності поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, з яких не сплачено 49 млн грн податків, а "зекономлені" у такий спосіб кошти легалізували шляхом низки незаконних фінансових операцій.

У лютому-березні 2019 року журналісти опублікували серію розслідувань про корупційні схеми в оборонній галузі, які, ймовірно, організувала група Гладковського-Жукова-Рогози, одним з учасників якої був син тодішнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

За даними журналістів, через ці схеми було отримано понад 250 млн грн з бюджету країни.

Торік у березні попередній президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Той нібито отримував відкат від постачання комлектуючих для літаків за завищеними цінами. Про це повідомляли журналісти "Наші гроші з Денисом Бігусом" у розслідуванні про розкрадання в оборонці.

Зараз ви читаєте новину «Справа про корупцію в оборонці. НАБУ повідомило нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі