понеділок, 04 березня 2019 12:30

Порошенко звільнив свого друга Гладковського

Порошенко звільнив свого друга Гладковського
Президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Про це він заявив на раді регіонального розвитку у Миколаєві.

"Хочу сказати чесно і прямо про одну важливу річ. Як ви знаєте, минулого тижня було журналістське розслідування, яке базується на витоку з правоохоронних органів щодо можливих зловживань у сфері оборонних закупівель. І воно викликало великий суспільний резонанс.

Суспільство хоче і має право знати правду. Всі хочуть знати правду. І я, як президент теж хочу. Тому зараз будуть створені всі необхідні умови для цього", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що "зранку перед відльотом до Миколаєва" підписав указ про звільнення Гладковського.

"Так само його знято з посади голови міжвідомчої комісії політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", - додав Порошенко.

Не врятують ні посада, ні зв'язки, ні прізвища, ані давні знайомства з президентом

"Президент звісно не суд і я не є суддею. І моя заява точно не є вироком. Але мій обов'язок створити такі умови, щоб люди повірили у чесність і неупередженість об'єктивного розслідування. Щоби кожен міг переконатися, що у подібних ситуаціях, якщо є доведена вина не врятують ні посада, ні зв'язки, ні прізвища, ані давні знайомства з президентом. Всі рівні перед законом.

Публічно звертаюся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації і розставити всі крапки над "і", - заявив він.

Також Порошенко заявив, що доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову провести у середу 6 березня засідання РНБО. Його присвятять реформуванню Уркоборонпрому і прозорості його діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з оборонкою переслідуватиме Порошенка до дня виборів

Раніше журналісти "Bihus.info" у своєму розслідуванні заявили, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко звільнив свого друга Гладковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі