пʼятниця, 08 березня 2024 21:40

Спільні проєкти в оборонній сфері і не тільки: Зеленський про підсумки візиту до Туреччини

Спільні проєкти в оборонній сфері і не тільки: Зеленський про підсумки візиту до Туреччини
Президент України Володимир Зеленський 8 березня відвідав Туреччину. Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту у Туреччину досяг домовленостей про спільні проєкти в оборонній сфері.

Також було підписано угоду, яка спрощує торгівлю України й Туреччини та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів. Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Відбулись, як і завжди, цілком щирі та продуктивні перемовини Україна - Туреччина. В оборонній сфері і на урядовому рівні, і на рівні компаній наших держав досягнуто домовленостей про спільні проєкти", - повідомив Зеленський.

Президент повідомив, що провів зустріч із представниками оборонно-промислового комплексу Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав три причини, через які зараз неможливо провести вибори в Україні

"Ми готові рухатися максимально оперативно в реалізації проєктів, які ми обговорювали. І я дуже задоволений розмовою з компаніями та бізнесом Туреччини, а отже, і тими результатами, які будуть, впевнений, - вони будуть сильними", - зазначив Зеленський.

За його словами, сторони також готові швидко розв'язувати й усі питання щодо економічної співпраці, зокрема у відбудові, а також у просуванні необхідних нашим народам двосторонніх угод.

"Сьогодні, до речі, підписано угоду, яка спрощує нашу торгівлю – України й Туреччини – та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів. Україна й Туреччина разом посилюють і одна одну, і весь наш регіон", - підкреслив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський 8 березня відвідав Туреччину.

Він, зокрема, зустрівся з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

З лідером Туреччини Зеленський обговорив теми Формули миру, організації Саміту миру, безпеку судноплавства у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Спільні проєкти в оборонній сфері і не тільки: Зеленський про підсумки візиту до Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі