вівторок, 06 вересня 2022 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц сказав, чому Німеччина не відправляє Україні танки й літаки

Шольц сказав, чому Німеччина не відправляє Україні танки й літаки
Шольц сказав, чому Німеччина не відправляє Україні танки й літаки. Фото: ОП

Німеччина достатньо допомагає Україні озброєнням, а рішення передавати ту чи іншу техніку, зокрема танки, відбувається в координації із союзниками.

Про це в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він нагадав, що Берлін передає Києву й важку техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц заговорив про "надскладні часи"

"Німеччина місяцями постачає важке озброєння Україні – зенітні самохідні установки Gepard, реактивні системи залпового вогню, Panzerhaubitze 2000. Як канцлер я порвав з багаторічною традицією, яка унеможливлювала такі постачання", – сказав він.

На питання, чому Німеччина не передає Україні бойову авіацію чи танки, канцлер згадав статтю президента США Джо Байдена у The New York Times, "і така ж позиція решти партнерів у "Великої сімки".

Шольц наголосив, що із самого початку говорив про неможливість діяти самостійно.

"Я від самого початку казав: ми не діятимемо самостійно й тісно координуватимемо наші дії із союзниками. Ситуація змінюється. Я також погоджував з Байденом постачання Україні реактивних систем залпового вогню. Ми робимо те, що є необхідним і правильним. Але певний "поділ праці" має сенс. Німеччина може робити наголос на протиповітряній обороні й артилерії", – підкреслив Шольц.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина й Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Зараз ви читаєте новину «Шольц сказав, чому Німеччина не відправляє Україні танки й літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі