середа, 05 липня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц оцінив контрнаступ ЗСУ

Шольц оцінив контрнаступ ЗСУ
Німецький канцлер Олаф Шольц похвалив наступ ЗCУ. Фото: eastnews.ua

Німеччина готова підтримувати Київ, навіть якщо війна триватиме довго.

Україна поки що діє дуже чітко і добре організовано, прокоментував німецький канцлер Олаф Шольц контрнаступ Збройних сил, пише DW.

"Я ніколи не очікував, що все може змінитися з дня на день. Українські сили оборони планували операції дуже цілеспрямовано. Німеччина створила умови для того, щоб підтримувати Україну протягом тривалого часу. Також і багато інших країн зможуть допомагати Києву протягом одного, двох, трьох, а якщо буде потрібно, і більше років", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за останні тижні зайняла більше позицій, ніж росіяни за рік

Водночас Шольц наголосив, що поки триває війна, Україна не зможе вступити до НАТО, адже критерії членства включають відсутність відкритих прикордонних конфліктів.

При цьому канцлер ФРН наголосив на важливості великої практичної підтримки України з боку НАТО, яка триватиме і надалі.

Збройні сили України ведуть на фронті наступальні дії відразу на декількох напрямках. На Донбасі українським захисникам вдалося закріпитися на нових позиціях поблизу Бахмута. Ситуація у Харківській і Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

4 липня російські диверсійно-розвідувальні групи безуспішно намагалися перетнути північний міжнародний кордон між Україною та РФ у невстановлених районах на Сіверському та Слобожанському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Шольц оцінив контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі