понеділок, 24 грудня 2012 19:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Сьогодні Тимошенко "стало щиро жаль Азарова"

Сьогодні Тимошенко "стало щиро жаль Азарова"
Фото: tymoshenko.ua

Лідер Об'єдннаної опозиції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що призначення президентом Віктором Януковичем уряду - продовження політики монархізації країни.

"Сьогодні Янукович призначив новий склад Кабінету міністрів, однак, це нічого не означає, оскільки за все, що відбувається в країні - складну економічну та політичну ситуацію, сповзання країни подалі від демократії до авторитаризму, - відповідає сам Янукович", - вважає Тимошенко, передає сайт політичної сили.

"Скажу відверто, що після оголошення складу уряду Януковича мені стало щиро жаль Миколу Азарова, оскільки він лише номінально займає посаду керівника уряду та не є  фактичним прем'єр-міністром. Сьогодні Янукович фактично призначив два уряди: перший - з прем'єром Арбузовим, якому де-факто будуть підконтрольні усі міністри, а другий - уряд у складі одного Азарова, в якого є гарний портфель, але немає підлеглих - це приблизно, як мати генеральські погони, але залишитися без армії", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР: Янукович призначив уряд – збірну "сім'ї" та олігархів

Окрім того, вона зазначила, що "в уряді ще фігурує представник так званої "групи РосУкрЕнерго" - Юрій Бойко. Звісно, в нього є кошти, відмиті від оборудок щодо купівлі газодобувних вишок, є також сумнозвісний фахівець з питань LNG терміналів - іспанський лижний інструктор, - однак, справжньої влади в Бойка немає".

Також на її думку, аналіз складу цього уряду ще раз підтверджує тезу про те, що "Сім'я Януковича в цій конкуренції перемогла олігархів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович хоче в Митний союз, то ми організуємо йому прописку, але Україні вона не потрібна - Яценюк

"Також зазначу, що спроби піар-служби Банкової, яка вже почала позиціонувати цей уряд як уряд технократів, розумних людей, не зможуть ввести в оману, оскільки люди знають ціну цим "технократам", які насправді є справжніми казнокрадами і такими їх вже давно знає країна. Тобто сьогодні нічого нового чи кардинального не відбулося і не могло відбутися, оскільки зараз країною править Сім'я. Зміни можливі лише без Януковича", - резюмувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Тимошенко "стало щиро жаль Азарова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі