понеділок, 24 грудня 2012 12:30

Крісла команди "пожежників" в новому Кабміні легко перетворяться на електричні стільці — політолог

Крісла команди "пожежників" в новому Кабміні легко перетворяться на електричні стільці — політолог
Андрій Золотарьов: новий Кабмін - реформатори від олігархії. Фото: glavcom.ua

Новопризначений Кабмін може стати перехідним урядом.

Таку думку в кометарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Це буде Кабмін пожежників. Янукович, на прикладі Олександра Вілкула, зробив ставку на команду рятувальників. Але це не Чіп і Дейл, які поспішають на допомогу,а люди які опиняться в абсолютно складній ситуації і будуть змушені приймати дуже болісні рішення. Крісла в цьому Кабміні дуже легко перетворяться на електричні стільці", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єри будуть автономними в прийнятті рішень, як і їх попередники - експерт

"Ми бачимо, що в першу чергу в цьому Кабміні враховані олігархічні інтереси Сім'ї і Ріната Ахметова, - додав він. - Призначення Вілкула і Темника — яскраве цьому підтвердження. Королевська також сама визначилась, з ким вона і на чієму боці грає".

На думку Золотарьова, новий Кабмін може стати перехідним.

"Думаю, через деякий час на Азарова та Рибака буде дуже зручно звалити провину за погіршення економічної ситуації в країні. І тоді з цього уряду може винирнути кандидатура нового прем'єра. Насправді, якщо Вілкул добре відпрацює в цьому Кабміні, то буде рухатися на прем'єрську посаду", - не виключає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вілкул — це несподіванка, Королевська — маразм" - експерт про новий уряд

В новому Кабміні, на думку політолога, будуть протиріччя.

"Хоч логіка призначень підштовхує до реформ, проте, я собі дуже важко уявляю Азарова-реформатора. Будуть протиріччя, бо Азаровв і Вілкул — люди зовсім інших форматів. Щоб не було іллюзій щодо соціальності кандидатури Вілкула: він проводить абсолютно людоїдську медичну реформу в Дніпропетровській області, яка вже вартувала "регіоналам" кількох процентів на парламентських виборах. Але не зважаючи на опір громадськості, Вілкул впевнено її проводить. Я гадаю, що він так само вперто буде проводити той курс, на який йому вкажуть, і на посаді віце-прем'єра. За будь-яку соціальну ціну", - припустив політолог.

Більш детальну оцінку новому уряду Азарова можна буде давати після новорічних свят — з середини січня.

Зараз ви читаєте новину «Крісла команди "пожежників" в новому Кабміні легко перетворяться на електричні стільці — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі