пʼятниця, 16 червня 2023 19:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Що сказав Зеленський після зустрічі з африканською делегацією

Що сказав Зеленський після зустрічі з африканською делегацією
Президент України Володимир Зеленський зустрівся із керівниками африканських країн. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Мирні переговори можливі тільки після виведення російських окупаційних військ з території України.

Про це сказав президент Володимир Зеленський після зустрічі з керівниками африканських країн у Києві, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я чітко сказав неодноразово на нашій зустрічі – допустити будь-які переговори з Росією зараз, коли окупант на нашій землі, – це означає заморозити війну, заморозити біль і страждання", – заявив президент.

"Очевидно, що припинення російського терору й виведення всіх їхніх з території України – це те, що здатне зупинити цю війну", – сказав Зеленський.

Україні і світу не потрібні ні заморожені конфлікти, ані тліючі війни, сказав.

Говорячи про російський ракетний обстріл у день візиту африканських лідерів, Зеленський сказав, що президент Російської Федерації Володимир Путін або неадекватний, або не контролює свою армію.

Також Зеленський закликав африканських керівників запропонувати Путіну відпустити українських в'язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон планує прискорити українську перемогу за допомогою саудитів – Politico

"Саме про шлях досягнення справжнього та справедливого миру, без жодного російського шантажу й обману, ми говорили сьогодні з делегацією глав держав і високих представників країн Африки", – сказав президент.

Сьогодні в Україну приїхали президенти Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, Республіки Сенегал Макі Салл, Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі і спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба і Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Під час російської ракетної атаки члени делегації спускалися у бомбосховище.

Раніше керівники ПАР, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Республіки Конго та Уганди запропонували, щоб Україна погодилася розпочати переговори з РФ, навіть якщо російські окупаційні війська залишаються на території України.

Зараз ви читаєте новину «Що сказав Зеленський після зустрічі з африканською делегацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі