вівторок, 27 лютого 2024 01:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирський розробляє два варіанти плану війни проти РФ. Потрібна допомога США - Зеленський

Сирський розробляє два варіанти плану війни проти РФ. Потрібна допомога США - Зеленський
Головнокомандувач ВСУ Олександр Сирський складає два плани по веденню війни проти РФ. Фото: Укрінформ

Новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розробляє два варіанти плану війни проти РФ.

Якщо Україна отримає допомогу США, Росія отримає відсіч, якщо ні - доведеться зосередитися лише на захисті, сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

Без допомоги США Україні буде не тільки важко отримати нові досягнення на полі бою, але й продовжувати захищатися цього року, прокоментував президент.

За його словами, час має вирішальне значення, оскільки Росія може спробувати новий наступ вже наприкінці травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США заявив, що Сирський не гірший головнокомандувач ЗСУ, ніж Залужний

"Люди будуть підготовлені, але боєприпаси не будуть підготовлені і бригади не будуть готові. … Не тільки до нашого контрнаступу, вони не будуть готові оборонятися, бути сильними. Це буде дуже важко", - підкреслив Зеленський.

Президент також розповів, що мав розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном щодо пакету допомоги та "почувався оптимістично після цієї розмови".

"Він сказав, що зробить все, щоб підтримати Україну, і він на нашому боці, і він розуміє, наскільки героїчні наші люди, наші солдати і мирні жителі. ... Якщо вони передумають, для нас це велика проблема", - резюмував Зеленський.

Російський диктатор Володимир Путін вірить у те, що перемагає.

США та союзники мають переконати його у зворотному - інакше він не зупиниться на Україні, заявив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк.

На думку Кларка, наразі допомога для України від США перекалібровується. Він вважає, що європейська підтримка має стати більшою й тоді, сподівається він, підтримка Сполучених Штатів відновиться.

Зараз ви читаєте новину «Сирський розробляє два варіанти плану війни проти РФ. Потрібна допомога США - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі