понеділок, 26 лютого 2024 23:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США заявив, що Сирський не гірший головнокомандувач ЗСУ, ніж Залужний

Генерал США заявив, що Сирський не гірший головнокомандувач ЗСУ, ніж Залужний
Генерал армії США оцінив Олександра Сирського, як головкома ЗСУ. Фото: Мілітарний

Генерал Валерій Залужний був дуже ефективним на посаді головнокомандувача Збройних сил України, генерал Олександр Сирський - не гірший.

Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал армії Сполучених Штатів Америки Уеслі Кларк заявив, що ще не зустрічався з Сирським, але у нього дуже успішна військова історія, заявив Кларк в інтерв'ю LIGA.net.

"Генерал Залужний був дуже ефективним головнокомандувачем Збройних сил. На Заході ніхто не очікував, що Україна виживе", - сказав він.

При цьому говорячи про те, що може змінити ситуацію на полі бою, Кларк заговорив про "змагання інновацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США сказав, яку територію Україна має повернути у першу чергу

"Всіх вразила здатність України ефективно застосовувати безпілотники і завдавати ударів "байрактарами". Пізніше велике враження справило широке використання FPV-дронів. Кожна війна має свій характер і технології", - розповів генерал.

У нинішній війні ключова інновація - це використання безпілотників. Вони є відмінною її характеристикою.

"Але росіяни теж не дурні, вони вчаться, у них є власні дрони. Сьогодні відбувається постійна гонка модернізацій у військовій тактиці. Росія і Україна змагаються, хто швидше впровадить на полі бою найбільш революційну технологію", - додав він.

За словами Кларка, Україна повинна перемогти в цьому змаганні, оскільки це питання виживання.

8 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача Збройних сил генерала Валерія Залужного. Його посаду отримав генерал-полковник Олександр Сирський.

Російський диктатор Володимир Путін вірить у те, що перемагає.

США та союзники мають переконати його у зворотному - інакше він не зупиниться на Україні, заявив Кларк.

Наразі допомога для України від США перекалібровується. Він вважає, що європейська підтримка має стати більшою й тоді, сподівається він, підтримка Сполучених Штатів відновиться.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США заявив, що Сирський не гірший головнокомандувач ЗСУ, ніж Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі