понеділок, 26 лютого 2024 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, яку територію Україна має повернути у першу чергу

Генерал США сказав, яку територію Україна має повернути у першу чергу
Генерал США Веслі Кларк сказав, яку територію Україна має повернути у першу чергу. Фото: liga.net

Триває повномасштабна війна в Україні проти російських загарбників, і найважливіша територія, яку українцям потрібно повернути під свій контроль, - це Крим.

Якщо українська сторона отримає контроль над узбережжям Криму чи половиною півострова, то супротивники б втратили можливість використовувати кримську землю, зокрема, як стартовий майданчик, а "це було б значним досягненням". Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі закликав збільшити допомогу Україні

"Крим - дійсно найцінніше досягнення Росії у цій війні. Це найважливіша територія, яку Україна має повернути під свій контроль, тому що це впливає на свободу судноплавства в Чорному морі. Це важливо для України", - наголосив західний офіцер.

Україна зможе легко забрати назад тимчасово окупований Крим, оскільки російський диктатор Володимир Путін там "дуже вразливий".

Коли ЗСУ матимуть буде більше снарядів великої дальності, більше HIMARS, ATACMS, Storm Shadow та всього, що потрібне, півострів матиме дуже цікаві перспективи. Таку думку в інтерв'ю "Європейській правді" висловив колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, яку територію Україна має повернути у першу чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі