середа, 20 липня 2011 18:45

Симоненко не буде захищати Волгу - політолог

Симоненко не буде захищати Волгу - політолог

Лідер комуністів Петро Симоненко ніяк не реагуватиме на затримання голови Державної комісії з питань регулювання ринків фінансових послуг, лідера Союзу лівих сил Василя Волги й не захищатиме його.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Комуністи реагували б, якби йшлося про митницю, яку за квотою Компартії очолює Ігор Калетнік. Бо там більші гроші й цінніша людина, яка не претендує на роль політичного лідера. А Волга очолює Союз лівих сил. На майбутніх виборах він або союзник комуністів, або конкурент Симоненка", - вважає Матвієнко.

"Тим більше вже немає того впливу КПУ, як рік тому. Від комуністів владі потрібні лише голоси для закону про вибори народних депутатів на мажоритарно-пропорційній системі. До інших їхніх послуг влада втратила інтерес", - зауважив експерт.

Водночас, політолог припустив, що за арештом Волги немає політичної гри.

"Не треба шукати подвійного дна. Тут немає особливих політичних ігор, а діє формула - "нічого особистого, лишень бізнес". Насправді відбувається боротьба за переділ фінансових потоків та майна. Не зважаючи на політичний союз, якщо той чи інший держслужбовець попадає на територію, яка належить до інтересів інших політичних груп, його будуть змушувати піти. Ситуативно переміг один з кланів", - пояснив Матвієнко.

Нагадаємо, лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що коментувати затримання голови Державної комісії з регулювання ринків фінпослуг Василя Волги, який прийшов на посаду за квотою КПУ, мають правоохоронні органи

Зараз ви читаєте новину «Симоненко не буде захищати Волгу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі