середа, 05 липня 2023 07:47

Ще одна країна підтримала вступ України в НАТО

Ще одна країна підтримала вступ України в НАТО
Болгарія підтримала вступ України в НАТО. Фото: eastnews.ua

Болгарія підтримала вступ України в НАТО.

Комітет із зовнішньої політики парламенту Болгарії схвалив проєкт двопартійної декларації щодо підтримки вступу України до Альянсу. У парламенті країни зазначають, що очікують цього вступу після завершення війни з РФ.

"Це знак для України, що коли повернеться мир, Київ зможе розраховувати на підтримку Болгарії у прагненні вступити до НАТО, щоб спільно гарантувати нашу безпеку", – заявив співголова Демократичної Болгарії Христо Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль формує на Північному флоті нову армію

Парламент Болгарії також підтримав формулу миру президента України Володимира Зеленського. В декларації закликають російських окупантів вийти з території України.

11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Україна розраховує отримати на ньому чіткий сигнал про готовність приєднання до Альянсу.

Україна зможе приєднатися до НАТО за сценарієм Фінляндії та Швеції, які вступають до Альянсу без Плану дій щодо членства (ПДЧ). Водночас невідомо, коли саме Україна вступить до НАТО, адже невідомо скільки триватиме повномасштабна війна з Росією, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Можливість членства України в Північноатлантичному альянсі без виконання Плану дій щодо членства почали активно обговорювати перед липневим самітом.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна підтримала вступ України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі