неділя, 10 липня 2016 21:34

Савченко заявила, що Україна повинна стати членом НАТО

Савченко заявила, що Україна повинна стати членом НАТО
newsradio.com.ua

Народний депутат України, льотчиця Надія Савченко вважає, що у перспективі Україна має стати членом НАТО.

Про це вона заявила 10 липня в інтерв'ю у Пренайському районі Литви, де проходить Форум литовської молоді світу, інформує "Радіо Свобода".

"У перспективі нам, звичайно, треба дивитися у цьому напрямку. Президент Росії Володимир Путін говорить, що є тільки дві світові країни - Росія і США, а всі інші - це зона їхніх інтересів. Попри те, що ми географічно менші країни, ми маємо право на визначеність, на свою націю, на свій менталітет. Тому ми будемо захищати своє право. І якщо ворог просто має більше людського ресурсу, то ми будемо об'єднуватися. Я вважаю, що НАТО - це саме той майданчик, на якому це можна робити", - сказала вона.

На Форум литовської молоді світу зібралися майже чотири тисячі молодих литовців з сорока країн світу, зокрема і з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі зустрівся з Порошенком та Савченко

У рамках перебування у Литві Надія Савченко відвідає поранених українських військових, які тут перебувають на реабілітації. Вона також зустрілася з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом та президентом Далією Ґрібаускайте. За словами Надії Савченко, з лідером Литви у неї також була приватна зустріч у рамках саміту НАТО у Варшаві.

Нагадаємо, Савченко закликала НАТО посприяти звільненню українських полонених з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Савченко заявила, що Україна повинна стати членом НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі