четвер, 23 квітня 2020 21:53

САП не знайшла корупції у брата Єрмака. Лерос каже - справу "злили"

САП не знайшла корупції у брата Єрмака. Лерос каже - справу "злили"
Тепер брат Єрмака стає потерпілим, повідомляє Лерос.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не побачила корупції в діях брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса і передала справу до Національної поліції.

САП змінила кваліфікацію відкритого раніше провадження зі "Зловживання впливом" на "Шахрайство" і 17 квітня вирішила передати справу за підслідністю до Нацполіції, повідомляє "Українська правда"

"Суть зловживання впливом в тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на прийняття рішень кимось іншим.

А суть шахрайства що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші, просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не знаходиться у підслідності НАБУ", - пояснили у юридичній компанії "Міллер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Єрмаком і без дефолту. Потураєв розказав про внутрішню кухню "Слуги народу"

"За моєю інформацією, логіка прокурорів САП така: Денис і Андрій Єрмак начебто не отримували грошей за призначення на посади, тож це не зловживання впливом, а вже шахрайство - інших фігурантів справи Дмитра Штанька і Сергія Шумського. В зв'язку з цим перекваліфікація і справа вже не підслідна НАБУ, а поліції", - сказав адвокат народного депутата Гео Лероса Масі Найєм.

"Тепер замість НАБУ розслідування буде проводити Національна поліція, а Денис Єрмак одразу став потерпілим, а не організатором схеми розпродажі посад. Тепер в такій країні ми живемо, ласкаво просимо в задзеркалля", - написав Лерос у Facebook.

За словами депутата, "справу плівок Єрмака успішно злили".

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат керівника Офісу президента веде переговори з працевлаштування осіб на посади в органах влади.

Звернення з "плівками" подав до НАБУ. 1 квітня до нардепа прийшли працівники СБУ.

Зараз ви читаєте новину «САП не знайшла корупції у брата Єрмака. Лерос каже - справу "злили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі