пʼятниця, 16 червня 2023 21:52

Саакашвілі жорстко висловився про Зурабішвілі у листі – ЗМІ

Саакашвілі жорстко висловився про Зурабішвілі у листі – ЗМІ
Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі закликав не вірити президентці Саломе Зурабішвілі. Фото: eastnews.ua

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі відповів у листі президентці Саломе Зурабішвілі.

Вона відмовляється його помилувати. Лист є у розпорядженні "Української правди".

"Я перебуваю в грузинській в'язниці, тому що, коли у 2014 році я приїхав в Україну і став допомагати новій владі після Євромайдану, саме Путін дав розпорядження олігархові Іванішвілі, якого посадив до влади в Грузії, давши йому 2 мільярди доларів, порушити проти мене кримінальні справи. Путін не міг пробачити мені підтримку першого українського Майдану 2004 року і того, що я не пустив його армію до Тбілісі та відстояв грузинську державність у 2008 році", – вказав Саакашвілі.

2021 року він повернувся до Грузії, бо бачив, що її тягнуть до Росії.

Саакашвілі вважає себе особистим військовополоненим Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентка Грузії запропонувала випустити Саакашвілі з в'язниці

"Мене отруїли, катували. Мене судять за звинуваченнями, висмоктаними з пальця. Я дуже вдячний президенту Зеленському та його офісу, які неодноразово публічно захищали мої права", – вказав експрезидент Грузії.

Київ вимагає його видачі як громадянина України. Європарламент одноголосно ухвалив резолюцію, вимагаючи звільнення.

"Що стосується Зурабішвілі. Вона вирізняється лицемірством і ніколи не робить того, що не вигідно Іванішвілі. Звинувачувала Грузію у війні 2008 року. Хоча, іноді вона говорить правильні речі. Зараз вона просто вимолює запрошення у Зеленського. Зурабішвілі звичайна лялька Іванішвілі, яку він використовує для того, щоб заговорити Заходу та Україні зуби", – заявив Саакашвілі.

Він додав, що українці не повинні обманюватися.

"За марнослів'ям цієї жінки стоїть активна співпраця Іванішвілі з росіянами в питанні обходу санкцій. До Грузії зачастили кадировці, а також офіцери спецслужб країни-агресора. Зурабішвілі виголошує тости про окупацію і Європу, але стосовно мене, як особистого в'язня Путіна, так само як і щодо інших нагальних питань, вона не відхиляється від лінії російської партії ні на йоту", – підсумував Міхеіл Саакашвілі.

У вересні 2021 року Міхеіл Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. Згодом перевели з в'язниці до тюремної лікарні у Тбілісі.

У Грузії Саакашвілі висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону і розтраті бюджетних коштів.

У 2018 році його заочно засудили до трьох років ув'язнення у справі про перевищення повноважень і до шести років у справі про побиття депутата парламенту Грузії.

На судовому засіданні Саакашвілі по відеозв'язку показав, в якому фізичному стані він перебуває.

У квітні Саакашвілі заявив, що невдовзі може померти, сказав про психологічні і фізичні катування.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі жорстко висловився про Зурабішвілі у листі – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі