вівторок, 12 лютого 2013 16:05

Розірвана урядом Тимошенко угода з Vanco поновлена Кабміном

Розірвана урядом Тимошенко угода з Vanco поновлена Кабміном
Фото: zn.ua

Кабінет міністрів скасував розпорядження про розірвання угоди про розподіл продукції з компанією Vanco International Limited. Про це сказано в розпорядженні Кабміну №58 від 11 лютого, яким скасовується розпорядження уряду №740 від 21 травня 2008 року.

Тим документом Кабмін Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду з Vanco від 19 жовтня 2007 року про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря. Поштовхом до цього стало те, що у жовтні 2007 року Vanco Int. віддала права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року, і непрозорість власників останньої.

Як відомо, ця ситуація стала предметом міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів.

30 січня цього року стало відомо, що енергохолдинг Ріната Ахметова ДТЕК купує Vanco Ukraine (Британські Віргінські острови).

Того ж дня стало відомо, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма наприкінці грудня 2012 року затвердив мирову угоду між Україною та компанією Vanco Prykerchenska.

Зараз ви читаєте новину «Розірвана урядом Тимошенко угода з Vanco поновлена Кабміном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі