середа, 30 січня 2013 13:24

Арбітраж затвердив мирову угоду між Україною та Vanco

Арбітраж затвердив мирову угоду між Україною та Vanco
Фото: obozrevatel.com

Стокгольмський арбітражний суд в кінці грудня 2012 затвердив мирову угоду між Україною та компанією Vanco.

Про це сьогодні жуналістам повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

"Стокгольмський арбітраж в кінці грудня затвердив мирову угоду між Vanco та державою Україна", - сказав він.

Нагадаємо, Vanco International, 100%-ва "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки. У жовтні 2007-го Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року. Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Уряд Юлії Тимошенко в 2008 році вийшов з УРП, після чого Vanco звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП. Після приходу до влади президента Віктора Януковича уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів.

Відзначимо, що найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" купує Vanco Ukraine Ltd (Британські Віргінські острови).

Зараз ви читаєте новину «Арбітраж затвердив мирову угоду між Україною та Vanco». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі