субота, 19 листопада 2022 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія шукає не перемир'я – Зеленський висловився про наміри Кремля

Росія шукає не перемир'я – Зеленський висловився про наміри Кремля
Президент Володимир Зеленський розповів про наміри Кремля. Фото: president.gov.ua

Російська Федерація хоче домогтися "короткострокового перемир'я".

Ворог хоче відновити сили. Тому таким шляхом завершити цю війну не вдасться, зазначив президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на Міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі.

"Саме по собі припинення війни не гарантує миру. Росія зараз прагне до короткого перемир'я, передишки для відновлення сили. Дехто може назвати це кінцем війни, але така пауза лише погіршить ситуацію", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аж миготить" – у Маріуполі побільшало окупантів, кадировців і військової техніки

Керівник держави відкинув будь-які думки про поступки українською територією чи суверенітетом в обмін на "мир".

"Аморальні компроміси призведуть до нового кровопролиття. Справжній тривалий та відвертий мир може стати результатом лише повного знищення російської агресії", – підкреслив Зеленський.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Донбасі. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

Російські війська зміцнюють тили в Луганській області, а також будують оборонні рубежі на Запоріжжі та в Криму, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти продовжили штурмувати Бахмут, але ЗСУ героїчно тримають оборону. Водночас захисники України ведуть контрнаступальні операції на заході Луганщини.

Росіяни спробували повернути втрачені позиції під час продовження контрнаступу ЗСУ на лінії Сватове – Кремінна 18 листопада. Ворог, який відступив з Херсонської області, перейшов під Новоайдар Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «Росія шукає не перемир'я – Зеленський висловився про наміри Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі