субота, 19 листопада 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ триває: показали свіжі карти боїв в Україні
4

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Донбасі. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

Російські війська зміцнюють тили в Луганській області, а також будують оборонні рубежі на Запоріжжі та в Криму, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти продовжили штурмувати Бахмут, але ЗСУ героїчно тримають оборону. Водночас захисники України ведуть контрнаступальні операції на заході Луганщини.

Росіяни спробували повернути втрачені позиції під час продовження контрнаступу ЗСУ на лінії Сватове – Кремінна 18 листопада. Ворог, який відступив з Херсонської області, перейшов під Новоайдар Луганської області.

Українські військові відбили атаки на Новоселівське та Стельмахівку, атакували в напрямку Куземівки. Також наші захисники продовжують спроби наступу на південний схід від Кремінної в напрямку Лисичанська та Попасної.

Учора на Донбасі російські війська продовжували обмежені наземні наступи поблизу Бахмута й Авдіївки на заході Донецької області. ЗСУ відбили наземні штурми на північний схід від Бахмута поблизу Спірного та Білогорівки, а також на південь від Бахмуту поблизу Опитного. Відбили також наземні атаки ворога на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Водяного й на південний захід від міста Донецька в районі Новомихайлівки.

Водночас росіяни досягли незначних успіхів, просуваючись на захід у напрямку до Первомайського, відбили наземні атаки на схід від Вугледара біля Солодкого, Володимирівки та Павлівки.

ЗСУ продовжують контрнаступ
Фото: understandingwar.org
ЗСУ продовжують контрнаступ
ЗСУ продовжують контрнаступ
Росія будує оборонні рубежі в Криму

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні поранених "мобіків" і знищена ППО: розказали останні новини з фронту

У Херсонській області 18 листопада російські війська продовжували вести оборонні дії на лівому березі Дніпра. Окупанти продовжують облаштовувати оборонні рубежі та поповнювати свої сили на сході Херсонщини.

Водночас армія РФ продовжує відступати від східного берега річки Дніпро, примусово переселяючи мирних жителів з Новокиївки та викрадаючи медичне обладнання з Нової Каховки. Ворог обстрілював Херсон, Чорнобаївку, Антонівку та Берислав.

ЗСУ на півдні ліквідували понад 50 російських військових у Скадовську та знищили склад боєприпасів у Чаплинці.

Російські війська накопичують інженерну техніку для будівництва оборонних рубежів у Михайлівському районі Запорізької області і використовують виробничі підприємства регіону, щоб збудувати більше оборонних споруд. За допомогою місцевих колаборантів окупанти викрали підозрюваних у "проукраїнській діяльності" місцевих жителів у Михайлівці Запорізької області.

На тлі триваючої внутрішньої реакції на часткову мобілізацію Росія продовжує стикатися з надзвичайно низьким моральним духом і поганою дисципліною.

Збройні сили України вдарили по скупченнях російських окупантів на Кінбурнській косі та в районі Олешок. Противник веде оборону на лівому березі Дніпра Херсонської області. Ворог облаштовує фортифікації з поглибленням на територію регіону. А також перекидає підрозділи на максимальну відстань від зони ураження української артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ триває: показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі