субота, 09 квітня 2022 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни застрягли у 2014 році" - Подоляк щодо прорахунків РФ в Україні

"Росіяни застрягли у 2014 році" - Подоляк щодо прорахунків РФ в Україні
Михайло Подоляк вважає, що РФ досі живе ілюзіями 2014 року. ФОТО: ОП

Окупанти безуспішно намагаються встановити на тимчасово окупованих територіях свою владу, чи запустити в обіг рублі.

Вони застрягли у 2014 році, коли відносно просто захопили Крим, заявив в інтерв'ю РБК-Україні радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Україна тоді опинилася у важкій ситуації, інститути держави були частково зруйновані зі зрозумілих причин, а деякі наші люди перебували в якихось ілюзіях. І тоді росіяни отримали можливість досить просто захопити Крим, влаштувати якісь кримінальні анклави під назвою "республіки", а по суті - звичайні кримінальні зони. Вони залишилися в цій ілюзії. За вісім років вони цю ілюзію розширили, помножили. Вони абсолютно не знають України", - заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента відреагували на заяву РФ про Білорусь, як країну-гаранта

Окупанти думали, що 80-90% українців зустрічатимуть їх з квітами, додав радник глави ОП.

"Загарбники просто не розуміють, що їх ненавидять. Особливо там, де вони зараз перебувають – на Півдні та Сході. Адже вони бомблять там міста та знищують мирне населення. "Русский мир" – це світ смерті, крові, смороду і ненависті. В Україні це неприйнятно. Тут зовсім інший тип життя. Україна вкладала гроші в комфорт, інфраструктуру, а не у військові технології. Росія ж вкладала гроші тільки в одне – в експансію й знищення сусідів", – заявив радник голови ОП.

Поступово російська панівна еліта впадає у відверту паніку. Дедалі частіше з'являються дивні та відверті заяви російських топів іноземним журналістам, повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни застрягли у 2014 році" - Подоляк щодо прорахунків РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі