понеділок, 21 березня 2022 01:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни захопили гуманітарний вантаж на Харківщині - Зеленський

Росіяни захопили гуманітарний вантаж на Харківщині - Зеленський
Міла Куніс та Ештон Катчер допомагають українським переселенцям. Фото: пресслужба Офісу президента

У блокадному Маріуполі російська авіація скинула бомбу на школу мистецтв. Наразі немає інформації про постраждалих.

Близько 400 людей досі знаходяться під завалами, повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні до громадян.

"Там ховалися люди від обстрілів та бомбардування. Там не було військових позицій, там було близько 400 мирних людей. У більшості - жінки, діти та люди старшого віку. Вони під завалами. Ми не знаємо, скільки живих, але знаємо, що того льотчика, який скинув ту бомбу, ми обовʼязково зібʼємо", - зазначив Зеленський.

Очільник держави виступив перед парламенту Ізраїлю. На Кнесеті обговорили можливе проведення переговорів України та Росії у Єрусалимі.

"Ізраїль має свої інтереси, стратегію захисту громадян. Ми все це розуміємо. Премʼєр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет намагається знайти переговорні шляхи з Росією. Ми вдячні за кожні зусилля, щоб раніше чи пізніше ми почали говорити з РФ, можливо в Єрусалимі. Це правильне місце для того, щоб знайти мир, якщо це можливо. Президент України, якого в Росії звинувачують у нацизмі, виступав у Кнесеті, перед народом Ізраїлю. Уже один цей факт підтверджує, наскільки у Москві щось не так", - розповів президент.

Протягом доби 20 березня працювали лише чотири гуманітарні коридори. Усього евакуйовано 7295 людей. Майже 4 тис. маріупольців прибули до Запоріжжя. Завтра планують направити у Маріуполь нові автобуси для евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це свідома маніпуляція і реальне взяття в заручники людей": Верещук про ультиматум рашистів щодо Маріуполя

У Харківській області окупанти захопили гуманітарний вантаж для міста Вовчанськ. Наразі немає звʼязку з шістьма людьми, які супроводжували конвой.

"Будемо знову намагатися доставляти нашим людям усе необхідне. Херсонська область знову боролась на вулицях. Знову за нас всіх, за Україну. Я їм вдячний. З національними прапорами і з нашою українською хоробрістю без зброї проти окупантів, проти пострілів військових машин - це подвиг, який надихає всіх нас. Це Україна, якою ми всі пишаємось. Це українці, яким я безмірно вдячний", - каже Зеленський.

Удень 20 березня він розмовляв із премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Лідери домовилися про підтримку України на саміті країн "Великої сімки" і НАТО.

"Хоча ми не є членами цих організацій, але я бачу, що хоча б один голос в України там є", - додав президент.

За словами Зеленського, зіркова пара Міла Куніс та Ештон Катчер допомагають українським переселенцям. Вони зібрали для біженців вже $35 млн.

20 березня Володимир Зеленський під час виступу перед Кнесетом порівняв Росію із нацистською Німеччиною і закликав Ізраїль підтримати Україну у боротьбі зі злом.

У березні Ізраїль зупинив дію безвізу для України і запровадив електронні дозволи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни захопили гуманітарний вантаж на Харківщині - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі