понеділок, 05 серпня 2024 02:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни втратили майже всі свої субмарини в Чорному морі - Defense Express

Росіяни втратили майже всі свої субмарини в Чорному морі - Defense Express
Росіяни втратили майже всі субмарини в Чорному морі. Фото: УНІАН

Окупанти тепер навряд чи можуть ремонтувати свої підводні човни у Чорному морі. Без ремонту російські субмарини, як мінімум, не зможуть вийти в море, а як максимум - зазнають аварії під водою.

Основним ремонтним заводом підводних човнів у Чорному морі для РФ є Севастопольський морський завод. Тобто для повноцінного ремонту їх необхідно загнати під удар в окупований Севастополь, пишуть аналітиуки видання Defense Express.

РФ не має практичної можливості відправити підводні човни на планові ремонти на Кронштадтському морському заводі на Балтиці, оскільки Босфор перекрито для військових суден Туреччиною. Дуже сумнівною є можливість їх втечі і через "чорних хід" - Азовське море та Дон.

Єдина можлива альтернатива - судноремонтний завод у Новоросійську, але він ніколи не займався підводними човнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плетенчук прокоментував знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" в Криму

Виведення з ладу чотирьох підводних човнів РФ - це лише питання часу, зазначають експерти.

"Звісно це не означає, що у РФ вже "завтра" всі підводні човни стануть на причал. Більше того, скоріш за все, відсутність регламентних ремонтних робіт навряд взагалі змусить командування решток російського Чорноморського флоту щось змінити", - наголосили аналітики видання.

У Чорному морі РФ тримає ще три підводних човни аналогічного проєкту "Варшав'янка" - Б-265 "Краснодар", Б-268 "Великий Новгород" та Б-271 "Колпино", а також проєкту "Палтус" Б-871 "Алроса".

Експлуатація всіх трьох "Варшав'янок" вкрай активна, тому потреба їх ремонту вища за норми мирного часу, навіть у бухті Новоросійська ворог тримає їх у напівзануреному стані.

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму.

За підтвердженою інформацією, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських сил Збройних сил України було суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф", повідомив Генштаб ЗСУ.

Крім того, внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втратили майже всі свої субмарини в Чорному морі - Defense Express». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі