субота, 03 серпня 2024 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму

ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму
ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму. Фото: Генштаб

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму.

Так, за підтвердженою інформацією, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських сил Збройних сил України було суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф". Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Крім того, внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Підводний човен затонув на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки удару ЗСУ по аеродрому "Морозовськ" показали з супутника

Що відомо про човен "Ростов-на-Дону".

Підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО - клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр". "Ростов-на-Дону" був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. В подальшому здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

У Генштабі ЗСУ наголосили, що знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря.

Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників.

Натомість Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці. Загалом від початку доби відбулося 76 бойових зіткнень, повідомив 3 серпня Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі