неділя, 04 серпня 2024 21:51

Плетенчук прокоментував знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" в Криму

Плетенчук прокоментував знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" в Криму
Внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону". Фото: Генштаб

Російські окупанти вперто використовують тимчасово окупований Крим для ремонту своїх кораблів та підводних човнів.

І це попри те, що Сили оборони України неодноразово вражали ворожі судна. Про це в ефірі "24 каналу" повідомив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Загалом є цікава у росіян залежність, яка стосується недовіри до фактів. Така ситуація була зі знищенням двох кораблів у північній частині Чорного моря. Така ситуація була зі знищенням об'єктів навколо Азовського моря і тепер повторюється в Криму", - підкреслив Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не шкодують жодних ресурсів": росіяни посилили охорону Кримського мосту

Він наголосив, що Україна неодноразово попереджала: Крим - під вогневим контролем ЗСУ і використовувати його як ремонтну базу вкрай ризиковано.

"Не звертаючи увагу на факти, росіяни чекають як мінімум другого разу, щоб пересвідчитися, що це є фактом. Минулого разу цей човен разом з ВДК "Мінськ" було критично пошкоджено в сухому доці зусиллями української авіації. Вони його перевели і все одно намагаються там ремонтувати", - сказав речник ВМС.

За його словами, перед тим так само був завершений ремонт двох десантних кораблів, росіяни мали виводити їх на ходові випробування і отримали кілька ракетних ударів від Сил оборони.

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму.

Так, за підтвердженою інформацією, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських сил Збройних сил України було суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф". Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Крім того, внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Зараз ви читаєте новину «Плетенчук прокоментував знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі