субота, 20 серпня 2022 05:05

Росія втратила прогрес на полі бою. ЗСУ послабили ворога - Пентагон

Росія втратила прогрес на полі бою. ЗСУ послабили ворога - Пентагон
Росіяни втратили прогрес у війні проти України. Фото: Генштаб ЗСУ

Армія Російської Федерації ослабла та втратила прогрес на полі бою. Через значні втрати росіяни не можуть просувати вперед.

Про це заявив високопоставлений чиновник Пентагону на закритому брифінгу, передає РБК-Україна.

Збройні сили України, за його словами, успішно послаблюють російські війська на сході. Високопосадовець також прокоментував останні події в Криму, зокрема вибухи в Новофедорівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєприпаси для HIMARS та швидкісні ракети - Байден підписав новий пакет допомоги Україні

"У мене немає загальної оцінки впливу недавніх атак, особливо на аеродром, але ми бачимо загальну картину того, що російські сили набагато вразливіші. Ми бачимо рух російських військ для захисту своїх вразливих місць", - сказав він.

Минулого тижня вибухи сталися біля селища Новофедорівка в Криму. Там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії. До складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 і бомбардувальники Су-24 М.

У Пентагоні назвали дії росіян на Запорізькій АЕС "безвідповідальними". Росія демонструє "повну зневагу" безпекою українських ядерних об'єктів.

Міноборони США пильно слідкує за ситуацією на ЗАЕС та сподівається, що РФ поверне Україні повний контроль над атомною станцією.

Зараз ви читаєте новину «Росія втратила прогрес на полі бою. ЗСУ послабили ворога - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі