середа, 03 травня 2006 11:21

Росія відмовилась переглянути розмір орендної плати за перебування ЧФ в Криму

Москва категорично відкидає можливість перегляду терміну оренди і розміру плати за перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Про це сьогодні заявив статс-секретар заступиника голови МЗС РФ Григорій Карасін.

– Про перегляд таких положень, як термін оренди і розміри орендної плати, не може бути і мови. Це може призвести до небезпечної ревізії комплексу питань, в якій не зацікавлена жодна із сторін, - сказав Карасін в інтерв"ю напередодні наради російсько-української підкомісії з питань Чорноморського флоту РФ, яка відбудеться в Москві.

Він підкреслив, що підписані в 1997 році "базові угоди про умови перебування російського флоту в Україні витримали випробування часом і залишаються основою".

Замглави російського МЗС нагадав, що в 1997 році "Україна не тільки дала згоду на перебування Чорноморського флоту на своїй території, але і узяла зобов"язання по забезпеченню нормальних умов його функціонування".

– Росія не чекає від України нічого, що виходило б за рамки цих зобов"язань, але розраховує, що виконуватися вони будуть в повному об"ємі, - додав Карасін.

В той же час, за його словами, предметом переговорів є ті питання, які не були врегульовані або виникли у зв"язку із змінами в законодавстві України і новими політичними реаліями.

– Цих питань досить багато: майново-фінансові, військово-політичні, навігаційно-гідрографія, юридичні, екологічні та інші, - пояснив статс-секретар. При цьому, він додав, що рішення цих питань "може зробити умови діяльності флоту стабільнішими, а життя військовослужбовців і членів їх сімей комфортнішими".

За матеріалами ForUm, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилась переглянути розмір орендної плати за перебування ЧФ в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі