субота, 05 листопада 2022 02:37

Росія сама себе засудила за "неонацизм" – Кислиця

Росія сама себе засудила за "неонацизм" – Кислиця
Постпред України в ООН Сергій Кислиця розповів про голосування РФ проти самої себе. Фото: Главком

Росіяни винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа про засудження неонацизму.я

В нову версію резолюції внесли поправку, якою фактично засуджується агресія РФ, повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Багато років поспіль (з 2005 року) Росія виносила на голосування ГА ООН резолюцію, в якій нібито йшлося про засудження неонацизму. Мовляв, хто ж таке не засудить? Але текст завжди був сповнений – очікувано – рашистських маніпуляцій", – написав він.

Україна та США завжди голосували проти. Російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою "Україна та США не проти нацизму".

Кислиця назвав це дешевим тупим приколом для внутрішнього споживача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав позбавити Росію місця в Раді безпеки ООН

В нову редакцію резолюції внесли нове потужне формулювання: "Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби Росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну "неонацизм" з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму".

"В перекладі з дипломатичної мови це означає – досить брехати, в маячню про "неонацизм в Україні" більше ніхто не вірить", – написав Кислиця.

Росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст... із засудженням себе самої. І проголосувала, сміється постпред.

Україна зафіксувала це на найвищому рівні в ГА ООН. Як і той факт, що "абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік".

Кислиця після ініційованого Росією засідання Радбезу ООН заявив, що світу слід перестати вірити російським обіцянкам.

Він нагадав, що Кремль вже брехав про те, що не збираються вбивати цивільних в Україні, обстрілювати цивільну інфраструктуру та окуповувати українські території.

Зараз ви читаєте новину «Росія сама себе засудила за "неонацизм" – Кислиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі