пʼятниця, 29 липня 2022 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія повинна бути переможена на полі битви - Резніков відреагував на події в Оленівці

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє, що російська терористична держава має бути переможена на полі бою.

Він назвав підступне вбивство "азовців" в Оленівці українською Катинню. Про це глава оборонного відомства повідомив у мікроблозі Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ

"Обстріл Росією в'язниці в Оленівці - це українська Катинь. Катування і вбивства українських військовополонених - це порушення Женевських конвенцій. Росія - це непримиренна терористична держава, яка повинна бути переможена на полі битви", - наголосив Резніков.

 

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький.

Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт". Також від імені підрозділів "Азову" він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

За даними росіян, від вибуху в колонії для військовополонених в Оленівці загинуло понад 50 українських захисників.

Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «Росія повинна бути переможена на полі битви - Резніков відреагував на події в Оленівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі