четвер, 10 березня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія покидає Раду Європи

Росія покидає Раду Європи

Росія більше не має наміру брати участь у діяльності Ради Європи. Мовляв країни Заходу підривають роботу цієї організації.

Про це повідомляє МЗС РФ.

"Недружні Росії держави ЄС та НАТО, зловживаючи своєю абсолютною більшістю в Комітеті міністрів Ради Європи, продовжують лінію на руйнування Ради Європи і загального гуманітарно-правового простору в Європі", – йдеться у заяві російського відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній канцлер Німеччини говоритиме зі своїм другом Путіним про війну - ЗМІ

"Росія більше не братиме участі в перетворенні натовцями і ЄС, які слухняно йдуть за ними, найстарішої європейської організації в черговий майданчик для заклинань про західну перевагу і самолюбування", - додають у Москві.

У середу, 9 березня, ЄС знову розширив санкції проти Росії та Білорусі. Представники 27 держав-членів ЄС прийняли ряд нових санкцій, що стосуватимуться морського сектору та сектору криптовалют. Три білоруські банки будуть відключені від системи SWIFT. Додаткові санкції, які стосуються фізичних і юридичних осіб у Росії та Білорусі. Це російські керівники, олігархи і члени їхніх сімей.

Зараз ви читаєте новину «Росія покидає Раду Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі