субота, 23 вересня 2023 06:40

Росія хотіла посварити Україну з Польщею – ISW

Росія хотіла посварити Україну з Польщею – ISW
Росія обстрілює українські порти, що посварити нас з партнерами. Фото: Pexels

Росії не вдалось посварити Україну з Польщею.

Удари по портовій інфраструктурі України є спробою посварити Київ із європейськими партнерами, пишуть в Інституті вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперечка про зерно абсолютно дрібна. Її просто треба вирішити – Дуда

Але успіху окупанти не мали, бо 22 вересня президент Польщі Анджей Дуда пояснив попередню заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про поставки зброї Україні. Йдеться лише про нове озброєння, яке Польща купляє для себе. Щодо іншого Варшава буде дотримуватися попередніх домовленостей про постачання зброї.

"Швидке повернення Польщі до своїх зобов'язань щодо України вказує на те, що російська кампанія не є настільки успішною, як, ймовірно, хоче Москва", – вказали в ISW.

15 вересня Словаччина, Польща та Угорщина в односторонньому порядку запровадили заборону на імпорт сільськогосподарських товарів з України.

Цього тижня Україна подала позов до Світової організації торгівлі.

В уряді заявили, що Україна пропонує країнам-сусідам компромісний сценарій щодо експорту зерна.

21 вересня міністр аграрної політики та продовольства України домовився із польським колегою знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн.

Зараз ви читаєте новину «Росія хотіла посварити Україну з Польщею – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі