пʼятниця, 22 вересня 2023 16:10

Суперечка про зерно абсолютно дрібна. Її просто треба вирішити – Дуда

Суперечка про зерно абсолютно дрібна. Її просто треба вирішити – Дуда
Анджей Дуда зробив заяву про українсько-польські відносини. Фото: Facebook.com/andrzejduda

Суперечка щодо збіжжя є дрібною у контексті відносин між Україною і Польщею.

Вона не вплине на весь доробок співпраці між Києвом і Варшавою. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на конгресі з відбудови України Common Future ("Спільне майбутнє") у Познані, повідомив "Укрінформ".

"Хочу вам сказати наступне: для мене співпраця й підтримка України має історичне значення, я кажу це з повною серйозністю. Я не вірю, що одна політично-правова суперечка може перекреслити такий капітал і доробок, який ми створили", – заявив Дуда.

"Я не маю жодних сумнівів, що суперечка про постачання збіжжя з України на польський ринок є абсолютно дрібною частиною усіх польсько-українських відносин", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада виконала майже всі вимоги, необхідні для вступу України в ЄС

Президент Польщі заявив, що це справа, яку "просто треба вирішити".

Дуда сказав, що на "ці неприємні, часом болючі заяви" треба подивитися з "людської сторони", адже це все відбувається у період російських бомбардувань українських міст і сіл, коли на війні гинуть українські військові.

"Це час величезних людських емоцій, політики теж є людьми", – сказав президент Польщі.

Він закликав польський бізнес активно долучатися до процесу відбудови України і не звертати увагу на політичні суперечки, які часом з'являються у відносинах між обома країнами.

15 вересня Словаччина, Польща та Угорщина в односторонньому порядку запровадили заборону на імпорт сільськогосподарських товарів з України.

Цього тижня Україна подала позов до Світової організації торгівлі.

В уряді заявили, що Україна пропонує країнам-сусідам компромісний сценарій щодо експорту зерна.

21 вересня міністр аграрної політики та продовольства України домовився із польським колегою знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн.

Зараз ви читаєте новину «Суперечка про зерно абсолютно дрібна. Її просто треба вирішити – Дуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі