понеділок, 18 вересня 2023 19:50

Україна позивається до Польщі, Словаччини та Угорщини

Україна позивається до Польщі, Словаччини та Угорщини
Україна подала позов до Світової організації торгівлі. Фото: wto.org

Україна подала позов до Світової організації торгівлі щодо Польщі, Словаччини та Угорщини, які заборонили імпорт української аграрної продукції.

Україна подала вимоги про проведення консультацій з цими країнами в рамках СОТ, повідомило Міністерство економіки.

"Для нас принципово важливим є довести, що окремі держави-члени не можуть забороняти імпорт українських товарів. Тому ми подаємо проти них позови в СОТ", – заявила перша віцепрем'єрка – міністрка економіки Юлія Свириденко.

У результаті односторонньої заборони на імпорт з боку Польщі, Словаччини та Угорщини українські експортери вже зазнали і продовжують зазнавати значних збитків через простої, додаткові витрати і неможливість виконання зовнішньоекономічних угод, сказала Свириденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро стрімко подешевшав після вихідних, що з доларом

"Україна вбачає в цьому порушення трьома країнами ЄС своїх міжнародних зобов'язань. Односторонні дії країн-членів ЄС у сфері торгівлі неприйнятні", – заявила міністерка.

15 вересня Словаччина, Польща та Угорщина в односторонньому порядку запровадили заборону на імпорт сільськогосподарських товарів з України.

Європейська комісія ухвалила не продовжувати рішення щодо заборони на ввезення товарів з України. Також зазначила, що Україна має вжити заходів, щоб запобігти будь-яким викривленням ринку у сусідніх державах-членах блоку.

Польща продовжить заборону на ввезення українського зерна, заявив минулого тижня польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

Зараз ви читаєте новину «Україна позивається до Польщі, Словаччини та Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі