вівторок, 29 березня 2022 02:28

Росія готова відмовитись від своїх вимог у разі невступу України до НАТО

Росія готова відмовитись від своїх вимог у разі невступу України до НАТО
Переговори між Україною та РФ. Росія готова йти на поступки. Фото: facebook/vseua

Росія готова йти на поступки. Головна умова - Україна не буде вступати до НАТО.

Про "денацифікацію", що офіційно заявлялося Москвою, як мета при вторгненні - вже не йдеться. Як і про багато інших минулих претензій до Києва, повідомляє Financial Times із посиланням на чотири джерела.

Зазначається, що РФ у переговорному процесі не виступатиме проти вступу України до Євросоюзу, якщо країна відмовиться від прагнення до членства в НАТО в обмін на гарантії безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни придумали, як відправляти своїх туристів за кордон в обхід санкцій

Також Кремль продовжує наполягати на нерозміщенні на території України військових баз третіх країн, і вимагає гарантії, що Україна не займатиметься розробкою ядерної зброї.

"Давид Арахамія, глава партії президента України Володимира Зеленського в парламенті і член переговорної команди Києва, сказав FT, що сторони близькі до угоди про гарантії безпеки та заявці України до ЄС, але закликав проявляти обережність, щодо перспектив прориву", - пише видання.

Нагадаємо, що Financial times і раніше публікувала новини про нібито попередні домовленості на переговорному процесі, які згодом спростовувала українська влада.

Переговори між Україною та Російською Федерацією мають тривати, навіть якщо не буде видимого результату.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова відмовитись від своїх вимог у разі невступу України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі