неділя, 20 березня 2022 02:09

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може напасти на країни НАТО - російський посол

РФ може напасти на країни НАТО - російський посол
Росіяни можуть прийти в Європу. Фото: Радіо Свобода

Посол Росії у Боснії та Герцеговині Ігор Калабухов заявив, що Боснія та Герцеговина можуть вступити до НАТО, але Росія на них нападе.

Також він заявив про можливість нападу на Хорватію, Угорщину чи Польщу, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на відверте інтерв'ю телеканалу Face TV.

"Якщо Боснія та Герцеговина вирішить бути учасником НАТО, то це внутрішня справа. Але інша річ — наша реакція. На прикладі України ми показали, чого ми очікуємо. Якщо буде загроза, ми реагуватимемо", — заявив російський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров звинуватив Польщу в спробі захопити Україну

"Ми не проти вступу до НАТО. Це не загроза, можливо попередження… Вирішуйте самі. Це як замкнене коло, я вже сказав... Дозвольте припустити, наприклад: БіГ стала членом НАТО, і Брюссель вирішує поставити туди ядерні ракети, спрямовані на Москву. Ми оцінюватимемо стратегічну ситуацію, тому я вважаю, що виходом має бути європейська система, а не НАТО", — заявив він.

Тоді журналіст спитав посла, чому Росію "не турбують" сусідні країни, які вже входять до НАТО.

"Звідки ви знаєте, що ми не плануємо нічого проти Хорватії, Угорщини чи Польщі? Ми маємо плани проти НАТО. Ми оцінюємо геостратегічну ситуацію, дивимося, звідки йдуть загрози та реагуємо", — заявив він.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для Альянсу важливо уникнути виходу війни за межі України. Він каже, що НАТО підтримує Україну.

Зараз ви читаєте новину «РФ може напасти на країни НАТО - російський посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі