четвер, 01 квітня 2021 12:58

Раду хочуть зібрати на позачергове засідання

Раду хочуть зібрати на позачергове засідання
Засідання хочуть присвятити відставці Степанова. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

У Верховній Раді збирають підписи за проведення позачергового засідання. Про це в четвер повідомила народна депутатка від "Голосу" Олександра Устінова.

Підписалися 90 депутатів із необхідних 150.

"Щоб провести позачергове засідання парламенту та звільнити Степанова (міністр охорони здоров'я. - Gazeta.ua). Публікую прізвища. Якщо не знайдете там свого мажоритарника, чи знайомого депутата - то знайте, що особисті договорняки, "а мені помогли когось там в лікарню покласти, "порєшать на окрузі" і ще багато чого їм набагато важливіше за життя наших громадян", - написала парламентарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продуктивність Ради різко впала

"Учора 421 українець помер від ковіду. Більшість з них можна було б врятувати, якби вони вже були провакциновані та в лікарнях вистачало обладнання.

46 тисяч українців перебувають у лікарнях. Це найвища кількість госпіталізацій у всій Європі.

Цифри ці насправді набагато страшніші, оскільки кожний 3-й тест, зроблений в Україні, позитивний - 36 відсотків. В Європі це 7 відсотків. Тому множте кількість інфікованих щонайменше на 4-5. Це катастрофа.

І персональну відповідальність за цю катастрофу несе міністр Степанов та кожний народний депутат, який відмовляється підписуватися під постановою про зібрання позачергового засідання, щоб звільнити його", - заявила Устінова у Facebook

Вона опублікувала прізвища депутатів, які підписалися. Там є члени фракцій "Слуга народу", "Голосу", "Європейської солідарності", ОПЗЖ, групи "За майбутнє", позафракційні. Немає "Батьківщини" і групи "Довіра".

За останню добу в Україні виявили 17 569 нових хворих на коронавірус. Померли 421 - це новий антирекорд від початку епідемії в країні.

Раніше "слуги народу" збиралися підписи за позачергове засідання Верховної Ради, щоб засудити акцію протесту під Офісом президента.

30 березня Верховна Рада засудила акцію. "За" проголосували фракція "Слуга народу" і групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

Зараз ви читаєте новину «Раду хочуть зібрати на позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі