вівторок, 18 червня 2013 13:04

Рада втретє відхилила "виїзний" законопроект щодо санаційного банку

Рада втретє відхилила "виїзний" законопроект щодо санаційного банку
Рибак "незаконно" втретє виніс на голосування "виїзний" закон, однак і цього разу його відхилили. Фото: Олеся ДУБОВИК

Верховна Рада втретє відхилила законопроект щодо діяльності санаційного банку, який було ухвалено на "виїзному" засіданні депутатами більшості.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Спікер Володимир Рибак наполіг на тому, аби цей законопроект було розглянуто й ухвалено у другому читанні. Натомість депутати від опозиції наполягали на знятті цього питання, оскільки цей законопроект уже голосувався двічі і ще одне голосування є незаконним.

"4 червня законопроект двічі ставився на голосування і його було відхилено. Ми не маємо права знову його ставити", - зауважив нардеп від фракції УДАР Віктор Пинзеник.

Інший "ударівець" Сергій Каплін нагадав, що це один із законопроектів, який більшість ухвалювала на "незаконному" засіданні, тому він є неправочинним: "Давайте працювати так, аби люди не сміялися з того, що відбувається у парламенті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не проголосувала вдруге за "виїзні" законопроекти

У свою чергу у більшості наполягають на тому, що, оскільки Конституційний Суд визнав правочинним те засідання, то і закони, ухвалені на ньому, є легітимними.

Коментуючи висловлювання опозиціонерів, спікер зауважив, що цей законопроект двічі було відхилено, бо "депутати не знали, за що голосували".

"Давайте не кричати, а нормально працювати, чути один одного. Тоді багато депутатів просто не знали, за що голосують", - зауважив Рибак.

Зрештою проект закону "Про особливості діяльності санаційного банку" вирішили відправити до комітету на доопрацювання для повторного другого читання. Однак за це проголосували лише 219 нардепів, і рішення не було прийнято.

Зараз ви читаєте новину «Рада втретє відхилила "виїзний" законопроект щодо санаційного банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі