вівторок, 04 червня 2013 21:48

"Провал "виїзних законів" свідчить, що у Партії регіонів немає більшості в Раді", - опозиціонер

"Провал "виїзних законів" свідчить, що у Партії регіонів немає більшості в Раді", - опозиціонер
Павло Петренко. Фото: gazetavv.com

Депутат від "Батьківщини" Павло Петренко заявив, що провал голосування за законопроекти, які були прийняті на виїзному засіданні, свідчить про відсутність більшості у Раді.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, повідомляє Українська правда.

"У Партії регіонів немає більшості", - вважає Петренко *.

"Виїзні" закони - це той пакет примх лобістських, які ПР намагалася протягти через парламент. Вона розуміла, що шансів у них не було, вона пішла в буфет і там спробувала проголосувати. А сьогодні відбувся момент істини, коли фактично в сесійній залі на табло з'явилася така кількість голосів, яке говорить, що ті закони пішли в історію ", - додав він.

Водночас депутат від ПР Андрій Пінчук зазначив, що закони не підтримали, тому що не всі депутати були в залі.

"Люди не прийшли. Хтось захворів ... Ви хочете сказати, що у нас Верховна Рада повністю непрацездатна? Сьогодні була ситуація, що частини депутатів дійсно не було", - пояснив він.

Але більшість, за словами Пінчука, в парламенті є.

Як відомо, 4 червня депутати провалили голосування законопроектів, які були прийняті в першому читанні на виїзному засіданні.

12 квітня Вищий адмінсуд визнав правочинним "виїзне" засідання Ради 4 квітня.

4 квітня депутати від більшості на зборах на Банковій 6-8 оголосили про початок засідання Верховної Ради. Спікер Володимир Рибак при цьому оголосив, що на засіданні присутні 244 депутати.

Представників опозиції, журналістів і частина лічильної комісії від опозиції на засідання також не пустили.

Апарат Верховної Ради кілька разів відмовлявся надати списки реєстрації депутатів з "живими" підписами, які брали участь у засіданні. Тому встановити, хто саме і як голосував за ці закони, неможливо.

Зараз ви читаєте новину «"Провал "виїзних законів" свідчить, що у Партії регіонів немає більшості в Раді", - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі