вівторок, 03 листопада 2009 17:26

Рада не дозволила відкриті списки на місцевих виборах

Рада не дозволила відкриті списки на місцевих виборах
Верховна Рада України відхилила законопроект N 1458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і міських голів (щодо особливостей формування територіальних виборчих комісій, запровадження відкритих списків кандидатів у депутати Верховної Ради АРК та місцевих рад).

За ухвалення законопроекту проголосували 173 депутати з 436 зареєстрованих у залі. За направлення проекту закону на повторне перше читання проголосували 188 парламентаріїв.

Законопроектом пропонувалися зміни виборчої системи, яка застосовується під час виборів депутатів ВР АРК і на тих місцевих виборах, які відбуваються в даний час за пропорційною виборчою системою.

Зокрема, проектом було передбачено: запровадження відкритих списків, яке дозволить виборцю проголосувати як за весь список, так і за конкретних кандидатів включених до виборчого списку місцевої організації політичної партії (блоку); новий порядок формування територіальних виборчих комісій; збільшення прохідного бар"єру для політичних партій (блоків) з 3% до 7%; нові принципи визначення результатів виборів депутатів, а також ряд інших нововведень.

РБК
Зараз ви читаєте новину «Рада не дозволила відкриті списки на місцевих виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі