пʼятниця, 09 вересня 2011 21:44

"Рада хоче збільшити рівень бідності на 10-15 %" - Королевська

"Рада хоче збільшити рівень бідності на 10-15 %" - Королевська

Глава комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва України Наталія Королевська (БЮТ-Батьківщина) різко розкритикувала прийняття Верховною Радою у першому читанні урядового законопроекту, яким скасовуються пільги для низки категорій населення.

Вона заявила, що влада фактично дійшла до законодавчого шулерства.

"Верховна Рада сьогодні зробила перший крок до тотального урізання пільг для населення. Сьогодні у Верховній Раді за основу був проголосований урядовий законопроект № 9127, остаточне прийняття якого може збільшити рівень бідності в Україні мінімум на 10-15%. Уряд з допомогою даного документа хоче отримати право на встановлення в ручному режимі розмірів виплат для більшості категорій пільговиків. Йдеться про скасування пільг самим незабезпеченим категоріям населення", - підкреслила Королевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко підказав Азарову не чіпати пільги чорнобильців

"Уряд не став урізати пільги чиновникам і депутатам. Їх добробут буде підтримуватися за рахунок інвалідів, чорнобильців, учасників бойових дій, учасників війни, ветеранів праці, дітей війни та інших категорій громадян. У разі остаточного прийняття законопроекту вони втратять більшість пільг. Адже розмір і порядок виплат за урядовим документом буде встановлюватися Кабінетом міністрів" - сказала депутат.

"Всі бюджетні діри, які з'являються через неефективне управління економікою країни, будуть лататися за рахунок найменш забезпечених", - переконана Королевська.

Зараз ви читаєте новину «"Рада хоче збільшити рівень бідності на 10-15 %" - Королевська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі