пʼятниця, 05 листопада 2010 13:48

"У Тягнибока дурна команда. Сєні не існує як політика"

"У Тягнибока дурна команда. Сєні не існує як політика"
Народний депутат Тарас Чорновіл назвав перемогу Партії Регіонів на місцевих виборах Пірровою.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Досьє".

Народний обранець наголосив, що у партії Януковича просто не виявилось гідних конкурентів.

"Знаєте, дуже тішиться Партія регіонів своїм результатом, але цей результат - Піррова перемога. Не вони виграли, їхні опоненти програли", - зазначив він.

Крім того Тарас Чорновіл відзначив низьку явку виборців і велику кількість голосів, віддану проти всіх.

"Ви ж бачите, яке падіння процесу голосуванні по всіх областях. Той самий Донбас, де всіма правдами й неправдами пробували "натягнути" результат, продемонстрував, по-перше, низьку явку, по-друге, - до 15% тих, хто голосував проти всіх. У Луганську – переміг комуніст Кілінкаров, але мером стане представник регіоналів. Подивіться на Запоріжжя – там переміг бютівець. Хоча, по-суті, він не бютівець – чому, власне, Партія регіонів так спокійно поставилася до його перемоги. Він є людиною з адмінсистеми, він буде працювати з владою. Це, звісно, політичний ляпас Партії регіонів але не більше. В Харкові – та ж сама історія. Переміг Аваков, але мером стане, очевидно, Кернес. В Одесі тільки залучивши додаткові бюлетені можна "протягнути" Костусєва. Іншим способом не виходить. Хоча й Гурвіц, очевидно, отримав невелику підтримку...", - сказав нардеп.

Тарас Чорновіл також розкритикував опонентів провладної партії. На думку народного обранця, Сергій Тігіпко свідомо відійшов від свого політичного майбутнього, тому що злякався, а Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок мають погану команду.

"Тігіпко, який мав забрати голоси в регіоналів, зробив все для того, щоб не стати третьою силою. Думаю, що свідомо. Провальна кампанія, провальна поведінка його як політика. Шарахання сюди-туди", - пояснив нардеп.

"Думаю, в нього є якісь зобов'язання. Тому що випадково такі речі не робляться. Він втратив шанс перебрати на себе електорат регіоналів. А Сєня Яценюк вийшов на третє місце, бо на безриб'ї і рак риба", - продовжив Тарас Чорновіл.

Нардеп очікує, що Олег Тягнибок може серйозно поширити свій вплив на схід, якщо в Україні не будуть розвиватися серйозні опозиційні партії.

"В Україні буде відбуватися два процеси. По-перше, Тягнибок буде просуватися все далі на Схід. Я не маю нічого проти Тягнибока, але я не хочу жити в країні, де Тягнибок буде мати більше 30%, бо у нього дурна команда. Так само, до речі, як і в Сєні, тільки Сєня підбирає по вершках, а Тягнибок – по низах", - зазначив політик.

Тарас Чорновіл висловив свою стурбованять відсутністю у країні "нормальних політичних сил".

"Ви розумієте, чим менше в країні буде нормальних політичних сил, тим більше буде брати Сєня. Тому що людям все-одно треба за когось голосувати. За мальованого стовпа будуть голосувати. Сєні не існує як політика. Сєня – віртуальний символ".

Нагадаємо, що Тарас Чорновіл був обраний до ВР народним депутатом від Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"У Тягнибока дурна команда. Сєні не існує як політика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі