середа, 13 квітня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінський режим не протримається і п'яти років - Bellingcat

Путінський режим не протримається і п'яти років - Bellingcat
Путін не протримається при владі ще п'ять років. Фото: eastnews.ua

Кремль за допомогою пропаганди намагатиметься показати будь-який результат у війні з Україною як свій виграш.

Однак путінська влада все одно не зможе протриматися ще п'ять років, заявив керівник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв, передає BBC.

"Я не бачу в цій ситуації довгострокового сценарію. Президент РФ Володимир Путін пішов на угоду зі своїм народом: дайте мені можливість, щоб ваші сини загинули, а я поверну Україну до Радянського Союзу 2.0", - сказав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну не доповідають про поразки й невдачі армії РФ - Bellingcat

Будь-яка мініперемога стане для Путіна поразкою, вважає Грозєв. Водночас у Москві зроблять усе можливе, щоб виставити її виграшем за допомогою пропагандистської машини Кремля.

"Росіяни сприймуть це за слабкість. Коли в Росії був слабкий цар, це призводило до безстрокових відцентрових процесів, до революції. Тому я не бачу ситуації, коли частковий фальшивий виграш може дати цій владі ще п'ять років", - підсумував розслідувач.

Путін зачистив російську федеральну службу безпеки (ФСБ). Під чищення потрапили 150 офіцерів п'ятої служби, які займались "українським питанням" і постачали Путіну інформацію про ситуацію в Україні.

У Росії може статися переворот або путч. Після нього країна-агресор може оголосити про капітуляцію, щоб пом'якшити санкційний тиск.

Зараз ви читаєте новину «Путінський режим не протримається і п'яти років - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі