середа, 09 березня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіну не доповідають про поразки й невдачі армії РФ - Bellingcat

Путіну не доповідають про поразки й невдачі армії РФ - Bellingcat
Інформація, що 100% українців негативно ставляться до окупантів, не доходить до Путіна. Фото: "Радіо Свобода"

Оточення президента Росії Володимира Путіна не повідомляє йому повної інформації щодо вторгнення в Україну.

Йому не розповідають, що 100% українців проти окупантів, заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у прямому ефірі марафону UAразом. Путін перебуває в інформаційному вакуумі й не знає про більшість поразок і провалів.

"2017 року ми робили розслідування про обстріл Маріуполя в лютому 2015-го. Ми тоді робили це розслідування на основі сотень годин телефонних розмов, які нам передав ваш уряд, щоб незалежно оцінити, хто саме стріляв. І ось тоді я помітив, що в РФ про більшість поразок і провалів не доповідається нагору правдиво. Якщо подивитися на сьогоднішні події, коли провалів набагато більше, то я певен, що про них не повідомляють узагалі. До Путіна не доходить повна картина провалу", - зазначив журналіст-розслідувач Bellingcat.

Водночас російська пропаганда досить ефективно працює на свою аудиторію, але не для іноземців.

"Порівнюючи з 2014 роком, коли їм вдалося вплинути на частину західної думки, тепер у Європі немає жодної адекватної людини, яка б повірила у фейки РФ. На жаль, для російської аудиторії це працює. Навіть люди, які два тижні тому використовували інтернет для пошуку правильної інформації, після закриття Twitter, Facebook, YouTube, каналу "Дождь" просто перестали шукати", - наголосив Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ приречена на крах: росіяни масово тікають за кордон - журналістка

Тому іноді отримуючи інформацію з ВКонтакте або телеканалів, у росіян перевернута картина. Грозєв наголошує, що у Росії є незадоволена тим, що відбувається, еліта. Навіть для багатьох людей із оточення Путіна, не включеного до мілітарі-списку, ця війна стала несподіванкою.

"У них, звичайно, буде мотивація щось змінювати, використовуючи невдоволення людей, яке з'явиться, коли матері зрозуміють, що вже тисячі, а не сотні їхніх синів мертві. Ми чекатимемо на протести спонсоровані олігархами", - зазначив журналіст.

Учора президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ABC News заявив, що Путін знаходиться в інформаційній бульбашці. Водночас лідер РФ може сам закінчити війну, яку розв'язав.

Зараз ви читаєте новину «Путіну не доповідають про поразки й невдачі армії РФ - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі