середа, 09 березня 2022 05:00

РФ приречена на крах: росіяни масово тікають за кордон - журналістка

РФ приречена на крах: росіяни масово тікають за кордон - журналістка
Фото: Укрінформ

Росіяни шукають транзитні шляхи для втечі з РФ - через Мексику, Вірменію і навіть Таджикистан.

Про це повідомила журналістка Шахіда Туляганова у прямому ефірі марафону UAразом.

"Валом із Росії люди хочуть їхати до Мексики для того, щоб пройти кордон із США незаконно. На YouTube є дуже багато каналів, які крок за кроком розповідають, як це робити. У Telegram-каналах кишить людьми, які перепитують — як поїхати", - розповіла Шахіда Туляганова.

70% населення підтримує президента Володимира Путіна та війну в Україні. Решта розуміє, що країна приречена на крах під тиском західних санкцій країни, тому намагаються втекти.

Журналістка додала, що вона родом з Узбекистану і спілкувалася зі своїми колегами-співвітчизниками. Ті повідомляють, що у Ташкенті готелі переповнені росіянами. Можливо доведеться навіть розставляти матраци деінде, щоб було де розселяти людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська економіка дала тріщину - Байден

Небо над Європою, США та Канадою для росіян закрите. Тому популярним стає транзитний маршрут через Таджикистан. Значна частина росіян затрмимується у цій країні.

Така ситуація в Росії найкраще надається для спроби підняти повстання, адже значні сили армії та Росгвардії зосереджені в Україні, на думку Шахіди Туляганової. Проте росіяни віддають перевагу втечі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «РФ приречена на крах: росіяни масово тікають за кордон - журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі