понеділок, 19 червня 2006 13:29

Путін запропонував нового генпрокурора

Президент Росії Володимир Путін запропонував Раді федерації затвердити на посаді генпрокурора міністра юстиції Юрія Чайку.

- Останні 15 років Юрій Чайка був пов"язаний з прокурорською діяльністю і чотири роки був першим заступником генпрокурора. Це хороша кандидатура, - сказав спікер Сергій Міронов.

- Я добре знаю Юрія Яковича, це професіонал вищого класу з твердою громадською позицією, - додав він.

Комітет з правових і судових питань розгляне призначення Чайки сьогодні. У вівторок його кандидатуру розглядатиме комітету з оборони і безпеки. В четвер - рада палати. На посаді генпрокурора Юрія Чайку затвердять у п"ятницю, 23 червня.

Недавно Путін пообіцяв внести кандидатуру нового генпрокурора якнайскоріше. Перебуваючи з робочим візитом у Шанхаї, президент повідомив про швидке призначення Устінова (екс-генпрокурора - "ГПУ") на нову посаду, а також оголосив про те, що скоро визначиться з його наступником. Коментуючи майбутнє Устінова, Путін сказав, що колишній генпрокурор продовжить роботу на держслужбі і буде призначений "в принципі на рівнозначну посаду".

Нагадаємо, Володимир Устінов був звільнений з посади генпрокурора 2 червня, пише Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував нового генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі