понеділок, 16 вересня 2013 09:58

Путін призначив Суркова відповідальним за Україну - ЗМІ

Путін призначив Суркова відповідальним за Україну - ЗМІ
Володимир Путін і Владислав Сурков. Фото: www.svoboda.org

Куратором українсько-російських відносин у РФ стане колишній віце-прем'єр-міністр Росії Владислав Сурков.

Про те, що президент Росії Володимир Путін визначився з кандидатурою на пост куратора українсько-російських відносин повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власне джерело.

Інформацію про те, що Сурков займе пост помічника президента РФ, який відповідає за українсько-російські відносини, підтвердили у Кремлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портников звинуватив Кремль у "політичній незграбності" та "звірячій алергії"

"Владислав Сурков хотів бути радником президента, щоб отримати більше повноважень, але при цьому бути менш вбудованим в систему ( управлінську вертикаль адміністрації президента. -ред.). Але, швидше за все, його призначать не радником, а помічником президента", - зазначає співрозмовник.

За словами джерела, до цих пір не ясно, чи буде пан Сурков відповідальним тільки за Україну, або в сферу його відповідальності увійдуть також інші країни СНД.

Нагадаємо, Владислав Сурков прийшов працювати в адміністрацію президента Бориса Єльцина в 1999 році, в травні 2008 року він обійняв посаду першого заступника глави АП. У 2011 році Сурков перейшов на роботу в уряд, обійнявши посаду віце -прем'єра. У травні 2012 року він очолив також апарат уряду і залишався на цій посаді до травня 2013 року, коли Володимир Путін звільнив його з формулюванням "за власним бажанням".

Зараз ви читаєте новину «Путін призначив Суркова відповідальним за Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі