четвер, 29 лютого 2024 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін пригрозив "ядеркою" країнам, які направлять війська в Україну

Путін пригрозив "ядеркою" країнам, які направлять війська в Україну
Російський диктатор Володимир Путін пригрозив ракетним ударом і "трагічними наслідками" країнам, які направлять в Україну війська. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін пригрозив "трагічними наслідками" країнам, які наважаться відправити в Україну своїх військових.

Про це на тлі нещодавньої заяви президента Франції Еммануеля Макрона Путін заявив 29 лютого під час свого послання до Федеральних зборів.

"Захід каже, що Росія нібито збирається напасти на Європу, це якась маячня. Заговорили про можливість відправки в Україну НАТОвських військових контингентів, але ми пам'ятаємо долю тих, хто відправляв колись свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть набагато трагічнішими", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми напоготові" - Швеція відповіла на погрози РФ щодо вступу в НАТО

Путін продовжив свої ядерні погрози:

"Всі стратегічні ядерні сили готові до гарантованого застосування. Вони мають розуміти, що у нає теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території. Усе, що вони вигадують і чим лякають весь світ, реально загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї, а значить знищенням цивілізації".

НАТО не виключає можливості введення військ для допомоги Україні. Однак поки що консенсус щодо цього питання відсутній, заявив президент Франції Еммануель Макрон після завершення конференції з підтримки України.

Пізніше прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь сказав, що "нічого не можна виключати", коли йдеться про відправку західних військ до України.

Зараз ви читаєте новину «Путін пригрозив "ядеркою" країнам, які направлять війська в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі